HomeHet PlanVraag en AntwoordHet OntwerpNieuwsWie zijn WijContact

Blog

Forse kritiek op Sportcampus

26-01

De vrees is dat een nieuw stadion en andere sportcomplexen te veel ruimte opslokken, waardoor de amateursport in de knel komt. De drie deelgemeenten op Zuid zetten grote vraagtekens bij het project, dat van Varkenoord ‘hét sporthart van Rotterdam’ moet maken. Zo vindt IJsselmonde dat de bouw van een nieuw stadion in dit gebied ‘niet nader wordt onderbouwd’.

,,Deze keuze heeft ingrijpende consequenties voor de ruimte en diversiteit die resteert voor de ontwikkeling van de amateursport,” schrijft het dagelijks bestuur aan het college van burgemeester en wethouders.

De toekomstige Sportcampus Rotterdam komt te liggen tussen de Coen Moulijnweg en de Sportlaan. Die biedt ruimte aan onder meer een atletiekbaan, een vechtsportcentrum, sporthallen, appartementen, sportonderwijs en – als het aan Feyenoord ligt – een nieuw stadion. De amateursport krijgt zes velden.

Al eerder waren er zorgen over de toekomst van de sportverenigingen op Varkenoord. ,,Deze zorgen worden met het voorliggende plan niet weggenomen,” zo meldt het bestuur van IJsselmonde. Dat vraagt om ‘drastische aanpassingen’ van het project. Minder gebouwen aan de kant van de Kuip zou ruimte moeten vrijspelen voor de amateursport. De sport- en onderwijscampus zou dan ‘in of rondom’ het stadion moeten komen.

Ten slotte zijn er vragen over de verkeersafwikkeling en het parkeren. Een duidelijke visie óf een verkeers- en vervoersplan ontbreekt, zo luidt de conclusie. Het advies aan het college is om niet in te stemmen met het plan voor de sportcampus.

Ook de deelgemeente Feijenoord heeft aanmerkingen. Voetbal neemt wel een erg prominente plek in op de sportcampus, zo wordt gesteld, en ‘nieuwe, groeiende sporten als hockey en cricket’ zijn aangewezen op het multifunctionele kunstgrasveld. ,,Waardoor officiële wedstrijden niet mogelijk zijn.”

In Charlois klinken eveneens kritische geluiden. ,,We zijn met Feijenoord en IJsselmonde van mening dat er meer aandacht moet zijn voor de amateursport,” aldus een woordvoerder.

Bron: lunaticnews.nl/nieuws/forse-kritiek-op-sportcampus/ (door Lunatic News)


Wij danken: