HomeHet PlanVraag en AntwoordHet OntwerpNieuwsWie zijn WijContact

Blog

Vertrouwen dat Red de Kuip kans krijgt

18-03

Voorzitter Joan Smal van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord, dat 43 procent van de aandelen in handen heeft, sprak dinsdag met president-commissaris René van Ierschot van de Kuip. De inzet is een nieuwe kans voor Red de Kuip, dat eerder naast de uitvoering greep.

“Ik heb er vertrouwen in dat Red de Kuip een kans krijgt. Mits ook andere geledingen binnen Feyenoord daarmee akkoord gaan”, zegt Smal in het Algemeen Dagblad. “Het is in het belang van Feyenoord dat het plan van Red de Kuip wordt bekeken”, benadrukt hij. “Het zou zonde zijn als dit zomaar wordt afgeschoten. Er zit veel tijd, geld en energie in, dus verdient het aandacht.”

Red de Kuip verloor het eerder nipt van BAM, dat de gepresenteerde plannen uiteindelijk niet binnen de begrote 200 miljoen euro bleek uit te kunnen voeren. Na het afketsen van de deal meldde de stichting zich opnieuw met een opgefrist plan, dat binnen de gewenste 200 miljoen euro blijft.

Ook de politiek staat achter een nieuwe kans voor het plan voor een derde ring en een schuifdak. Red de Kuip wacht intussen af. “De bal ligt bij Feyenoord. Ons plan is gereed en de stichting staat klaar, ook bouwer Besix. Als we worden gevraagd, kunnen we direct meters maken. We weten voor 95 procent wat Feyenoord wil. Het moet een maatpak worden”, aldus woordvoerder Erwin Eekelaar.


Wij danken: