HomeHet PlanVraag en AntwoordHet OntwerpNieuwsWie zijn WijContact

Blog

ReddeKuip blij met het brede draagvlak binnen de politiek

07-03

ReddeKuip is blij met het brede draagvlak binnen de Rotterdamse politiek voor een écht onafhankelijk onderzoek naar de stadionplannen.Het is belangrijk dat er nu een objectief vergelijk van ons plan De Kuip 3.0 komt met de nieuwbouw en andere varianten. Hieruit zal blijken wat het beste is voor Feyenoord en de gemeente Rotterdam.

In afgelopen maanden heeft ReddeKuip zich erg verbaasd over de afwijzende houding van de Feyenoordfamilie op De Kuip 3.0. Zeker de laatste weken ontstond daarom sterke twijfel over de objectiviteit van de beoordeling van ons plan. De door de gemeente voorgestelde second-opinion voorzag hier niet in en de beoordeling van de stadiondirectie was sterk gekleurd, gebaseerd op verkeerde aannames en bevatte feitelijke onjuistheden. ReddeKuip heeft daarom op 15 februari jl. een verzoek ingediend bij de gemeenteraad voor een volledig onafhankelijk onderzoek en hiervoor een concreet voorstel gedaan. ReddeKuip is dan ook verheugd dat de politieke partijen van Rotterdam gezamenlijk tot dezelfde conclusie zijn gekomen.

In de afgelopen weken is maar weer gebleken wat een enorme kracht en naamsbekendheid het huidige stadion voor Feyenoord en Rotterdam heeft. Voor ReddeKuip is dit de basis om te werken aan een glorieuze toekomst voor Feyenoord. De Kuip 3.0 is straks het modernste en grootste voetbalstadion van Nederland met behoud van de eigen unieke kwaliteit en identiteit. Daarnaast wordt het een belangrijke ontmoetingsplaats in Rotterdam-Zuid. De toekomst van onze club, het stadion en de stad is waar het ReddeKuip om te doen is.

In een eerder stadium heeft ReddeKuip al aangetoond met de Kuip 3.0 te voldoen aan het gewenste programma voor het behoud van de 5-sterren status van de UEFA. In de gemeenteraad van 7 februari hebben wij het plan concreet toegelicht en onderbouwd beargumenteerd waarom ons plan optimaal is voor de club en de stad. ReddeKuip werkt open en transparant. In deze lijn zien wij de objectieve planbeoordeling dan ook met enthousiasme en het volste vertrouwen tegemoet. Wij hebben de overtuiging dat uit de onafhankelijke beoordeling zal blijken dat De Kuip 3.0 inderdaad het beste is voor Feyenoord en Rotterdam.


Wij danken: