HomeHet PlanVraag en AntwoordHet OntwerpNieuwsWie zijn WijContact

Blog

De regie ontbreekt in het spel rond onze Kuip

03-09

Bron: Algemeen Dagblad - Column Wessel Penning - Sympathiek voorstel van een stel wijze gasten met historisch besef deze week: Verbouw de Kuip voor een relatief zacht prijsje zo grondig dat 'ie de komende dertig jaar weer goed is voor het circus dat profvoetbal heet en tegelijk die zalige sfeer van nu behoudt.

Goed idee, daar kan een mens domweg niet tegen zijn. Maar stadion-directeur Jan van Merwijk reageerde alsof hem zojuist een oneerbaar voorstel was gedaan door een in zeehondenbont gehulde Georgische prostituee of autohandelaar, of door allebei tegelijk. "Dit gaat hem niet worden" zei hij kortaf. Ik vond dat nogal respectloos klinken tegenover een paar goedwilllenden, die in dure tijden proberen het misschien wel mooiste bouwwerk van Rotterdam te redden.

Het gedoe rond de toekomst van de Kuip begint de trekjes te krijgen van een soap. Want onlangs werd opeens Karel Aalbers genoemd als een van de mensen die meedenkt over een nieuwe Kuip. Karel Aalbers! Dat is de man die de voetbalclub Vitesse ooit naar de financiële afgrond bracht en zo uitleverde aan een rare rijkaard uit Georgië. Ja, die Aalbers kunnen we hier goed bij hebben.

De crisis mag in volle gang zijn, een aantal mensen houdt oogkleppen op in dienst van het standpunt dat er koste wat het kost een Nieuwe Kuip moet komen. Ik begrijp bdat best van bouwers - die willen overleven, die willen werk - maar niet van de mensen die meer begaan horen te zijn met het algemeen belang en de toekomst van onze stad. Juist daarom is het jammer dat het zo stil blijft vanuit het stadhuis. De tijden zijn wellicht veranderd, maar dit is de stad waar de afgelopen eeuw door verstandige, doortastende mensen opstonden om de koers te bepalen: Ondernemers waren het soms, meestal burgermeesters en wethouders - uiteraard gesteund door ambternaren die durfden.

Maar in het spel rond onze Kuip heeft momenteel niemand regie en dat is nogal ernstig en on-Rotterdams.

 

 

Bron: ad.nl (door Wessel Penning)


Wij danken: